maanantai 7. heinäkuuta 2008

Sm kisoista tuloksena pronssia!

Sm kisan aika-ajoon pitää olla aika tyytyväinen. Edelle ehätti vaan kaksi huippu tason ammattilaista. Helminen &Veikkanen! Veikkanen oli juuri voittanut pro tour tason kisan Ranskassa joten kovaa vastusta osasi odottaa. Helminen ajanut myös esim Belgian ympäriajon aika-ajossa aivan kärjen tuntumaan. Helmisen vauhti oli JÄÄTÄVÄÄ! 49km keskivauhtia vaihtelevalla ja tuulisella radalla, varmasti kestää vertailun MM kisoissa jos mies ei loukkaannu! Veikkanen osallistunee vain maantiekisaan MM kisoissa joten voi olla että saan paikan MM aika-ajoon, näin ainakin Helminen arvioi kisan jälkeen. Huoltoryhmä oli parhaasta päästä, poikani Riku huolehti autolla ajosta, juoma huollosta ja välineistä Merjan kanssa isän ollessa verryttelemässä ja hengen luonnista;) Kisan aikana minulla oli CCHn huoltoauto.
Lauantaina ajoimme välipäivänä Masan (Helminen) ja Perttu Turkun kanssa ns huoltavan lenkin keskari taisi olla noin 40 tietämissä.. Peesissä luulin että nyt alkoi sataa, kun Helmisen päästä lensi hikeä! Hevoset on hevosia ja ponit poneja!
Sunnuntain maantieajossa oli jopa selvästi vahvempi olo kuin aika-ajossa ja arvelin että taitaa tulla minun päiväni. Ajoin erittäin aktiivisesti ja välillä näytti hyvältä päästä oikeaan hatkaan. Pari kertaa ajelin yksin porukan edellä toivoen ystäviä ajamaan kanssani karkuun! No sitten kuitenkin jäin väärään porukkaan ollessani korttelipätkällä liian takana, kun kärkeen huomaamatta erkaantui n 10 ajajan ryhmä. Näin kävi myös esim Matti Pajarille ja Marek Salermolle. Heidän kanssaan yritimme saada kärkeä kiinni mutta siellä veti Veikkanen Helminen ja Carlström yms. Lopulta loppui hermot kun muita ei juuri osallistunut vetotöihin. Näin jäin kakkos ryhmään ja kisa oli pilalla! Loppu matkalla ajelin pätkiä yksin porukan edellä ja vetäisin viimeisessä hiekka mutkassa vielä pannut kun ajoin karkuun takaa ajavaa porukkaa! No sama se 7sija meni mutta en sellaisia ole hakemassa=) Huolto alueen vieressä oli Pelle Hermannin leikkipuisto! Kelpasi Rikun olla huoltohommissa ja katsomassa kun isommat pojat ajaa!
Tulokset: www.koivistonisku.fi