tiistai 30. joulukuuta 2008

Kisat Sonkajärvellä 15p. ja Puijon ylämäkihiihto 3km p 170m korkeus eronousua.

Moni on todennut parin alkutalven hiihdon perusteella että olenpa surkeassa kunnossa, en pääse mihinkään! 28.12. kävin Sonkiksella hiihtämässä 15p yhteislähtökisan. Meno oli ihan hyvää, ainoastaan tuli laitettua liikaa liisteriä kuivaan lumeen joka vei luistoa. Jussi Simula joka on hiihtänyt ihan kärjen takana Suomessa voitti kisan, hän oli viime talvena maailman cupin pisteilläkin, eroa tuli 55sek, kuntoprojektin Esa Seppä oli juuri edelläni. Toinen oli Rukan sm kakkonen Markus Pörsti ja hän jäi 19sek Simulasta.

29.12. oli vuorossa Puijolle ylämäkihiihto. Voitelu meni nappiin ja meno oli todella hyvän tuntuista! Oiva treeni esim 4km takaa-ajoon kesää ajatellen, maksimi ominaisuudet kunnossa, 85kg moiseen mäkeen tuota vauhtia meinaa ihan kivoja watteja=) Simula oli nopein 9.31 ajalla. Minä toiseksi nopein ajalla 9.38, joten täytyy olla todella tyytyväinen mahdollisuuksia on koviin tuloksiin kun saa voitelut suksivalinnant ja tekniikat aina kohdilleen. Jarkko Kauppinen kolmanneksi nopein 10.07 ja Tuomas Juuti sitten 10.21.

Tänään vuorossa 4t 30min hiihtoa, huomenna pyöräilyä n3-4tuntia. Hiihdot on menneet ns peruskuntokauden ohessa. Sm kisoihin haetaan sitten herkkyyttä vähän ja toivotaan että asiat loksahtaa kohdalleen hiihdossa se on monesti hankalaa.