keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Keski-Suomen hiihto 50km p yhteislähtö, voitto kierre jatkuu.

Tero tuli perjantaina luokseni yöksi kuten Riku. Suunniteltiin taktiikkaa reittiä vauhdinjakoa ja henkistä latausta ja käytiin siskoni luona kylässä ja hampurilaisella Hesburgerilla. Heräsin 4.30 kun ei nukuttanut enää kun kroppa vaati vauhtia. Riku pomppasi sängystä samalla kuin minä ja sanoi että isi minä heräsin jo, ruvetaan syömään aamupallaa minulla on nälkä! Tero nousi myös samalla ylös ja syötiin sitten porukalla. Sitten haettiin äitini kyytiin ja painivalmentaja Sutinen Petoselta. matkalla oli hienoa kuunnella Sutisen teesejä urheilusta ym elämästä, oli viihdettä ei tarvinnut stressata vakavana=D Esim teeseistä: Nyky nuoret ei liiku kohta kun kaukosäätimellä. Sitten sanotaan että harrastan moottorikelkkailua, se on kovaa urheilua. Siihen voi kysyä työnnätkö sitä moottorikelkkaa=D Sitten heitettiin äitini hiihtomaahan Vaaja-Kosken ja Jyväskylän välille juottoon,lämmitys laite oli 16 lukemassa matkalla ja paita höyrysi kun neuvoin ulkona äitille että minne päin menet juomaa tarjoamaan=D Sitten matkattiin Huhtasuolle lähtöön. Sami Heiskanen oli laittanut luistovoitelun sekä pidot jota muokkasin itse sen perusteella mikä on keli ja kokemuksia kisoista. Alkumatka sujui helposti ja tunsin että minut on tänään erittäin hankala voittaa. Pian syntyi 5 hengen porukka ja katselin taakse ja moni mies näytti olevan jojossa takana mikä oli hyvä signaali! 12,5km kohdilla oli välikiri jossa Kuhnon kanssa karattiin! Huom kiri tasaisella ja dieselit karkaa=D Mukana oli vähän aikaa nuori lahjakkuus Topi Kuorelahti mutta huomasin kaikista eleistä että hän hiihtää 15km kisaa tänään=D Häneltä matka jäikin kesken. Kuhnon kanssa taivallettiin sitten ja uskoin että kun isken venttiilit maksimiin pääsen karkuun. Näin teinkin sitten n 34kohdilla kovimmassa nousussa joka alkaa jyrkkänä, laitoin heti mäen alla kaasun pohjaan. Eroa tuli samantien reilusti. Sillä hetkellä pyörrytti ja mies heilui kuin heinä tuuless=D kun otin 80m kaulan lyhyellä matkalla. Mutta kun otti pari tasatyöntöä ja yksipotkuista loivemmallla ja palautui matka jatkui hyvin! Siltä tuntuu kun on kunto kohdallaan. Kuhno arvioi että repimiseni kostautuu ja hyydyn ja lähti jahtaamaan minua toiveekkaana. Tiesin että hän ei hyydy ikinä! Eli piti puhaltaa tehdä työtä ja mennä! Kuntopohja ja kokemus on sitä luokkaa Kuhnolla. Mm sm hopeaa 50km p kisasta Pärnävaaralla Harri Kirvesniemen takana ja useita 50km kovia voittoja, kuten viime talven Keski Suomen hiihto. Kuhno ei tainnut muistaa että olen treenannut karkaamista ja pakenemista esim Porvoon ajoissa 180km verran=D Tosin Kuhnokin on karannut viime vuodet SM souduissa Sulkavalla pitelemättömästi! Sain lisää eroa ja olipa mukavaa takoa sitten menemään kun tuntui niin helpolta ja energian loppumisesta ei ollut tietoakaan tunsin että voitto tulee.
Maalissa pääsin Kuhnon ja myös hienon hiihdon tehneen Pasi Vuoren kultatuoliin! Pasi Vuoren kanssa hiihdettiin loppuverryttelyä sitten ja huomattiin että mitenkähän päästään maali alueelle takaisin ja taisi loppuverkka olla n 5km vielä=D Pasi lähtee Wasahiihtoon Ruotsiin joka on maailman arvotetuin pitkä hiihto, tsemppiä hänelle sinne! Hiihdon kruunasi sauna ja ruokailu sekä palkintojen jako.
Laskisin tämän hiihdon reiteiltä, latujen kunnolta, järjestelyiltä, palkinnoilta ja kaikelta ammattitaidolta järjestäjien puolesta pitkien matkojen klassikoihin Finlandia hiihdon jälkeen Suomessa. Mitä ei vähennä että 50km spesialisti ex huippu hiihtäjä Kari Ristanen on kuulutuksessa! Vertaisin tapahtumaa klassikkoon Porvoon ajot pyöräilyssä, ainoa tekijä että perinteitä ei vielä paljoa ole.
Teron hiihto meni siten että alku vauhti reipas sitten tuli pari kaatumista ja kiinnitti jonkun naishiihtäjän pakaralihaksiin liikaa huomiota ja keskittyminen kait siinä kärsi, joten liikaa jäi voimia varastoon=D
Seuraavana tavoitteista Savonia hiihto Mikkelissä 43km p jossa varmasti Antti Lampinen vastassa. Antti oli Marcialongassa maailman cupin pitkienmatkojen hiihdossa 23. jota kaiholla katsoin tvstä että olisipa olla kiva mukana. Antti tulee kouluttamaan minua tasurilla joka tuntuu että moukarilla iskisi päähän! Mutta koitan myös vastata omilla vahvuuksilla siten että Anttiakin ahdistaisi=) Tero myös mukana ja luvannut että nyt ei jätetä varastoon mitään maalissa!