tiistai 23. helmikuuta 2010

Savoniahiihto 42km p.

Keski Suomen hiihdon ja Savoniahiihdon välissä hiihdin 10km p pm kisan Sonkajärvellä. Olin väsynyt treenistä ja rankan lumisateen pehmittämällä alustalla jossa sauva upposi ei meno ollut ihan parasta ja mukavinta. Otin takkiin Perttu Hyväriseltä joka oli nuorten mm viestissä nopein ja nosti osuudellaan Suomen 6. tilalta keulaan. Joten hyvä kisa kuitenkin ja treeni tässä!

Ennen savoniahiihtoa perjantaina olin Kojotilla voitelemassa ja hiomassa suksia. Pääkallopaikalla oli hommissa myös Marko "Berger"Pulukkinen. Teesejä kävi myös kertomassa painivalmentaja sutinen sekä raketin lailla paluuta hiihtotähdisttöön tekevä tuore maakuntaviesti voittaja Kimmo "kenteris" Randelin! Tankkauksesta mainittakoon: Söimme Kojootilla Kuopiospecial pitsat. Niissä oli mm kananmunia, meetvurstia, pegonia ja erittäin rasvaista juustoa. Tummahipiäinen kaveri toi pitsat, jolloin päässä alkoi soida entinen listahitti jossa laulettiin mm:Pitsaa sulle paisteleen, oregano, kanaanmuuna, se hjuva hjuva hjuva pitsa oon! Nälkäisemmällä kaverilla olisi valunut rasva suupielistä taatusti tällä herkulla! Illalla testasin Kojotin uutta "Ruusian" värit omaavaa kilpailu asua. Riku totesi illalla kun vedin paidan päälle: Laita vielä nuo Kojotin hiihto housut, ne on kyllä hienot!
Itse kilpailu sujui hyvin. Lisäsin vauhtia karkialammin varuskunnan kohdilla nousussa ja siitäpä karkumatka alkoi! teemu Virtanen yritti myös seurata mutta taisi siinä tuhota kilpailuaan raportistaan päätellen=) Lieneekö syynä vauhtiin ollut muistot armeija ajoilta, jolloin paukutimme näillä seuduilla Weke katiskan(Miika Utter), Jarmo Ruuthin, Wepu Malilan ja kumppaneitten kanssa milloin armeijasuksella, milloin pyörillä, marssien tai lamput päässä suunnistaen jalkaisin tai suksilla ja välillä rynkyillä ampuen rasituksen lomassa Kyrön pellon ampumaradalla ja maastoutuen vihollistra piiloon. silloin tehtiin hyviä sotilaita, nyttemmin varuskunta on lakkautettu! Joni Seppä ahdisteli taustalla kun katselin taakse, lopulta häntä ei enää näkynyt jolloin mieli rauhoittui. Hän sijoittui toiseksi. Ero takana tulijoihin kasvoi joten kilpailu sujui hyvin. Kolmos ryhmässä oli lopussa useampi kaveri ja sen kirin vei Jarkko jauho joka täten sijoittui kolmanneksi. VO2 ohjelman sivuilta löytyy myös raportti ja pari kuvaa Savoniasta Teemu Virtasen laatimana! Teemulla on aina sykettä ja asenne kohdillaan kilpailuissa. Voisi verrata kaima Teemu Lemmettylään!
Sunnuntaina oli vuorossa maakuntaviesti joka sujui hyvin huomioiden että hartiat selkä ja koko ukko oli ihan puhki=) Voitimme viestin joten mikäpäs siinä! Kimmo Randelin teki paluun joka on jatkuva SM Kuopioon 2011!