perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pärnävaara 15km p 15.3.

Kenraalikilpailu ennen sm hiihtoja. Kisasta muodostui kauden paras hiihto, ellen paremmin hiihdä vielä Saarijärvellä huomenna 10km kisassa. Keli oli sama kuin finlandiassa, paitsi lunta tuli myös kisan aikana ja latu oli erittäin pehmeä pinnaltaan sateen johdosta. Maasto oli erinomainen 10km sm kierros ja kova 5km sm vitonen. Suksi toimi erittäin hyvin ja hiihdin samalla suksella kuin finlandiassa! Syyt on selvitetty ja nyt kalusto on huippu vireessä kelillä kuin kelillä perinteisellä! Ensi talveksi pitää saada samanlainen tilanne vapaalle, kun sm hiihdotkin 50km on Kuopiossa! Menin suorilla koko reitin vaikka oli pehmeä latu ja erittäin rankka maasto, syinä tähän loistava suksi ja voitelu sekä kunto ja lihaskunto ja hyvä ylämäkitekniikka. Johdin kisaa 10sekunnilla 10km kohdalla, jonka jälkeen hiihdin ensimmäisenä umpinaista latua kun olin saanut kaikki edellä menijät kiinni ja naiset ei enää lähteneet edeltä 5km lenkille. Näinpä Lampisen Antti voitti kisan ja olin toinen 14sek jääneenä. Antti oli sm 50km kisassa 4.