maanantai 31. tammikuuta 2011

SM Vöyri 15km p+Pursuit 15+15km.

Saavuin Vöyrille perjantaina ja oli hienoa huomata että rata oli upea ja varsin raskas. Lenkki sujui hyvin ja päätin että huomenna mennään suorilla suksilla seinänousua. Yövyimme Oulun hiihtoseuran porukalla Vaasassa hotellissa ja Sami Vuoti oli kämppä kaverini, Sami on varsin rento ja humoristinen persoona joka osaltaan rentoutti omaakin valmistautumista. Samin kertomukset kilpailuista ja kokemuksista ovat varsin värikkäitä ja hauskoja ja vaihtelevia myös tulosten osalta, ei siis tasapaksua hommaa hänellä! Lisäksi kävimme väkivahvan "rintin" erikoismiehen Rami Petäsnoron ja hänen isänsä kanssa pizzalla sekä saunomassa!
Otin kilpailuun lanseeraamani positiivisen stressitilan, rento mutta äärimmäisen latautunut ja kilpailutilenteesta nauttiva fiilis, positiivinen stressi pitää ottaa mielestäni myöskin suksesta jotta siihen jaksaa keskittyä että saa myös välineet kuntoon parhaalla tavalla! menin samalla vesikelin suksella kuin Kontiolahdella viime keväänä. Kuitenkin vedin sittenhavukuvion sukseen väärin päin vaikka koitin keskittyä=D Kun itse autoilee, kantaa rojut ja vehkeet ja suunnistaa ja tekee kaiken itse, tahtoo joskus asioita unohtua. mutta tuskinpa tuo haittasi tulosta. Itse kisa sujui hyvin ja vauhdin jako meni varmaankin nappiin. Jäin tavoitteestani 8.sijasta 23,1sekuntia ja 9.sijasta 12,3sekuntia. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen tulokseen ja sillä selvä, kaikkea ei voi saada vaikka miten haluaisi ja yritäisi.
Pursuitissa sorruin huonoon pito voiteluun. Perinteinen meni todella huonosti ja samaisessa nousussa jossa lauantaina menin suorilla, en nyt tahtonut jalat levällään päästä haaralla koko mäelle. Perinteisen jälkeen 20. ja lopputuloksissa 26. Olin vielä 3. vapaan kierroksella sijan 11.kamppailleessa porukassa mukana jossa oli mm Heikki Korpela ja Markus Pörsti, sijalle 10.hiihtänyt Teemu Härkönenkin oli näköpiirissä. Sitten seinänousussa 3. vapaan kiekalla jouduin antautumaan tästä porukasta. Tilannetta ei tietysti auttanut että perinteisellä pidon johdosta oli hyvin hapottavaa ja vaikeaa reisille jyrkät nousut, joissa olen vahvimmillaan normaalisti. Mutta itse pitoni laitoin, joten sellaista se ja lopputulos oli ihan ok noin vaikeaan hiihtoon nähden. Tästä hyvä kuitenkin jatkaa pitkiin hiihtoihin jotka seuraavina tavoitekilpailuina ohjelmassa! Luistot olivat erittäin hyvät molemmissa suksissa josta kiitosta Oulun hiihtoseuran voidemestari Vellu Niskaselle. Vellua nauratti vieläkin Levin Oulun hiihtoseuran tehotiimin hiihtoleirin hauskat ja värikkäät tapahtumat, joitten muisteleminen osaltaan keventi tunnelmaa ennen kilpailua=D
Mainittakoon että kisat olivat samalla SM viesti katsastukset ja hyvältä näyttää! Heikki Palosaari 6.ja 9. sijalla osoitti huippuvirettä ja lienee ankkuri. Lasse Paakkonen lienee aloittaja. Minulle lienee 2.osuus tulossa näillä näkymin. 3. osuus näillä näkymin OHS kalakukkojaoston toisen jäsenen Kimmo Randelinin osuus. Kimmon kanssa olemme saunaniemen lenkillä vetäneet talven mittaan vapaan ryhmätehoja siten että on vielä illallakin vielä mahaan koskenut ja SM viesti tietenkin kirkkaana mielessä!
Tero Similän esitykset olivat todella hienoja, kuten Juha Lallukan, nämä kuuluvat mielestäni ehdottomasti myös MM kilpailuihin. Pieniä yllättäjiä ja hienoja suorituksia esitti mielestäni Janne Mononen perinteisellä sekä Heikki palosaari perinteisellä, sekä Heikki Korpela takaa-ajossa, myös Esa Mursun kone alkaa kiertää lupaavasti ennen Puijon SM 50km kilpailuja.